Marně přemýšlíte, co s nadměrnou úrodou jablek? Nechte se zlákat na výtečně jednoduchý jablečný koláč. Tuhle svěží dobrůtku v podzimních sychravých dnech oceníte zvláště k horké kávě či dobrému čaji.
Jablečný koláč džaldí-džaldí
- 1 šálek polohrubé mouky
- 1 šálek krupičky
- 1 šálek pískového cukru
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 kg jablek
- 1 lžička vanilky nebo skořice
- 200 g másla
V míse smícháme mouku, krupičku, cukr a prášek do pečiva. Přidáme rozpuštěné máslo a promícháme - vytvoříme drobenku. Směs smícháme s jednou lžičkou vanilky nebo skořice.
Tři čtvrtiny této směsi nasypeme do pekáče nebo do dortové formy. Na to nastrouháme oloupaná jablka a ochutíme další lžičkou vanilky nebo skořice. Navrch nasypeme druhou část směsi. Dáme péci do trouby vyhřáté na 190 stupňů Celsia (horkovzdušně na 170 stupňů) na 30-35 minut.
Další jablečné recepty :
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.