Skvělé etiopské placky, které jsou vynikající přílohou k masitým pokrmům. Velmi lehké na přípravu a výsledná chuť, která nezklame.
Na zhruba 12 placek budeme potřebovat :
- 1/2 šálku celozrnné mouky (použili jsme žitnou)
- 1/3 šálku polohrubé mouky
- 1 lžička hnědého cukru
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky prášku do pečiva
- 1/8 lžičky sody bikarbony
- 2 vejce
- 2 šálky mléka
- 1 lžíce oleje
Smíchejte mouky, cukr, sůl, prášek do pečiva a sodu bikarbonu. Promíchejte společně vejce, mléko a olej a přidejte k moučné směsi. Promíchejte dohladka.
Mírně pomastěte teflonovou pánev o průměru 17 až 18 cm.
Do rozehřáté pánve vlijte 5 lžic (jedna necelá naběračka) připraveného těsta a krouživým pohybem rozlijte těsto po ploše pánve. Na středním plameni opékejte placku z obou stran, dokud mírně nezhnědne.
Hotovou placku dejte na ubrousek a vysajte přebytečný tuk.
Podávejte jako přílohu třeba ke kuřeti DOROWAT.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.