Je vedro. Není chuť a síla ani vařit, ani jíst. V kuchyni chceme trávit co nejméně času, ale jíst je přece jen občas potřeba. Takovou rychlou a navíc zdravou variantou, která nezatíží přehřátý organismus, může být ovesná kaše.
Potřebujeme :
- 1 l mléka
- 150 g ovesných vloček
- 1/2 lžičky másla
- cukr (med)
- kompot
Ovesné vločky necháme delší čas máčet v mléce (klidně přes noc) a pak za stálého míchání uvaříme kaši, kterou rozdělíme na talíře. Podle chuti osladíme, omastíme máslem a obložíme kompotem. K dochucení kaše můžeme použít i šťávu z kompotu.
Kaši jako takovou můžeme dochucovat nejen kompotem, ale také kakaem, skořicí, marmeládou, čerstvým ovocem, oříšky, strouhanou čokoládou a podobně.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.