Dnes opět nakoukneme pod pokličku našich (pra)babiček, jejichž kuchyň je pro mnohé z nás jistě nezapomenutelná a jsem moc ráda, že tyto staré dobré recepty se opět vracejí na výsluní. Já osobně například na babiččiny chlupaté knedlíky se zelím, vepřovou pečeni, kynuté koláče a mnohá další jídla s láskou a nostalgií vzpomínám. A tak jsem pro dnešek vybrala starou kuchařskou knihu Rok v české kuchyni autorky M.Úlehlové-Tilschové a z ní recept na knedlíky slaninové ...
Potřebujeme :
- 1/8 kg slaniny
- 10 dkg uzeného nebo 20 dkg tučného bůčku
- 4 žemle (housky)
- 1 cibule
- 3 vejce
- 20 dkg mouky
- sůl
- 2 dcl mléka
Slaninu pokrájíme na kostičky, rozpustíme, zpěníme cibuli a na ní osmažíme drobně pokrájené žemle. Mícháme, až se mastnota vsákne.
Asi 20 minut před zavářením polijeme housku mlékem s rozšlehanými vejci. Pak přidáme nakrájené uzené, zaděláme moukou a osolíme, ovšem velmi opatrně.
Necháme chvíli odpočinout a zavařujeme knedlíky, které tvoříme rukou. Vaříme 12-15 minut.
Podáváme se zelím.
(ilustrační fotografie)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.