Léto symbolizují nejen jahody, ale také další skvělé ovoce, kterým jsou třešně. Vyzkoušejte tedy další sezónní pochoutku - jednoduchý třešňový koláč bez mouky. Svým složením je ideální také pro bezlepkovou dietu!
Tvarohový koláč s třešněmi
- 500 g třešní
- 750 g měkkého tvarohu
- 1/8 l mléka
- 1 vanilkový pudink (pro bezlepkovou dietu např. Dr.Oetker)
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžíce strouhané citronové kůry
- 3 lžíce citronové šťávy
- 2 vejce
- 1 lžíce másla
- 50 g rozinek
- 125 g cukru moučka
- hladká mouka (pro bezlepkovou dietu vynechejte nebo použijte bezlepkovou mouku)
Třešně omyjte, osušte, zbavte pecek. Do mísy dejte tvaroh, mléko, pudinkový prášek, vanilkový cukr, citronovou kůru a šťávu a 2 žloutky. Vymíchejte hladký krém.
Dortovou formu průměru 24 cm vymastěte rozehřátým máslem.
Rozinky a mouku smíchejte.
Z bílků ušlehejte sníh, pomalu přidávejte cukr a šlehejte, dokud nebude pevný. Rozinky a sníh zlehka vmíchejte do tvarohového krému. Vlijte do formy, povrch uhlaďte.
Třešně rovnoměrně rozložte na povrch. Koláč pečte uprostřed předehřáté trouby (170 stupňů C, horkovzdušně 150 stupňů C) asi 45 minut.
Vychladnout jej nechte ve formě. Ozdobit koláč můžete lístečky meduňky.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.