- 800 g kotlet s kostí
Marináda:
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce sójové omáčky
- 2 lžičky grilovacího koření
- drcený barevný pepř
Hořčičná omáčka:
- 200 g plnotučné hořčice
- 1 cibule
- 1/2 lžičky drceného horčičného semínka
- 1/2 lžičky jemně sekané pažitky
- 80 ml vývaru z masoxu
- olej
Omyté kotlety mírně naklepejte. Marinádu připravte prošleháním uvedených surovin. Touto směsí potřete po obou stranách kotlety a zbytkem je přelijte. Nechte v chladu odležet, nejlépe přes noc. Druhý den maso ogrilujte, 6 až 8 minut z každé strany. Na omáčku v kastůlku rozehřejte olej, najemno nakrájenou cibuli orestujte, zalijte hořčicí a vývarem, přidejte drcené semínko a vše promíchejte. Omáčku nechte prohřát. Nakonec přimíchejte nasekanou pažitku. Připravenou omáčkou přelévejte grilované kotlety a podávejte.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.