Babinet.cz  /  Recepty  /    /  Grilovaný Hermelín s malinami, listovým špenátem a švestkovou omáčkou

Grilovaný Hermelín s malinami, listovým špenátem a švestkovou omáčkou

18.5.2015 - redakce Babinet.cz

Typicky česká chuť švestky, kterou dobře známe z českých receptů, je i pro Sedlčanské sýry tradiční a inspirativní. Švestkovou příchuť si mnozí z nás spojujeme s povidly, alkoholem, ovocnými knedlíky či kynutým koláčem, ale příležitostně se využívá i k bramborákům či bramborovým plackám. Milujeme švestky již po staletí a švestky zase milují omáčky.

4 porce

  • 1x Sedlčanský Hermelín na gril s pikantní švestkovou omáčkou (4 ks sýra + balíček švestkové omáčky)
  • 100 g malin
  • 100 g listového špenátu
  • 2 lžíce meruňkové marmelády
  • ½ cibule
  • 10 listů koriandru
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl

Postup:

  1. V rendlíku nahřejeme olej, přidáme jemně pokrájenou cibuli a mícháme, dokud nezesklovatí. Přidáme vypraný natrhaný špenát, koriandr, osolíme a odstavíme.
  2. Sýry potřeme marmeládou, přidáme špenát, zabalíme do alobalu a grilujeme 5 minut z každé strany.
  3. Při podávání doplníme švestkovou omáčkou a navrch ozdobíme malinami.

Vyzkoušejte také Grilovaný Hermelín se sušenou šunkou a švestkovou omáčkou

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz