Tento recept ve svém pořadu ukazovala Halina Pawlowská, proto ten název. Paprikové brambory mě zaujaly hned, když jsem je poprvé uviděla, a to ze dvou důvodů. První - k tomuto receptu je třeba velmi málo surovin, které máme běžně doma (nevím jak je to u druhých, nicméně u mě je tento důvod vždy velké plus) a druhý důvod byl ten, že jde o téměř bezpracný recept. Výsledek je ovšem dokonalý. Takže tady je recept na zase trošku jinak upravené brambory.
Potřebujeme :
- 1,5 kg malých syrových brambor
- 4 velké cibule
- olej
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 lžíce pálivé papriky (já nahradila chilli)
- sůl
- pepř
- ředkvičky (ty v původním receptu nejsou, ovšem já si je tam přidala)
- zelená petrželka na dozdobení
Brambory řádně omyjeme pod tekoucí vodou, pokud jsou větší, rozkrájíme na menší kousky, neloupeme ! Na dno pekáče nalijeme olej a zasypeme paprikou. Na takto připravený základ klademe brambory, které ve směsi také trochu "obalíme". Mezi brambory poté přidáme cibuli nakrájenou na silnější kolečka (doporučuji cibulí nešetřit), já v tomto okamžiku přidala plátky ředkviček (nemusí být). Posolíme, případně opepříme, pekáč přikryjeme alobalem a dáme péct na cca 40 minut do rozpálené trouby (délka pečení závisí od velikosti brambor). Poté odkryjeme a necháme pár minut chytit barvu.Na talíři dozdobíme zelenou petrželkou.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.