Na první pohled recept, který upoutá svou překrásnou barvou, která se na vás z talíře prostě směje, nabíjí energií, což je teď v době předjaří velmi potřeba. Chuť prostě lahodná. A původ? Indie. Už když jsem tento recept zahlédla poprvé na blogu Michaely Samant, věděla jsem, že ho musím prostě vyzkoušet. A stejný nápad měla naše kamarádka Hanička, která nezahálela a do receptu se ihned pustila ... aneb jak nedávno zveřejněný článek jak chutná masala vzbudil zájem o indickou kuchyni nejen u nás v redakci. Jak Hanička sama uvádí, pesto je vynikající a dané množství stačí na cca 5 krajíčků chleba.
Potřebujeme :
- 1 svazek jarních cibulek (zelenou část)
- 4 polévkové lžíce olivového oleje
- šťáva z půlky limetky
- 2 lžíce mletých mandlí
- strouhaný uzený sýr
- pepř
Zelenou část cibulek řádně opláchneme pod vodou. Dáme je do mixéru, přidáme olej a šťávu z limetky a řádně rozmixujeme (možno použít i ponorný mixér). Poté přidáme mleté mandle a opět promixujeme.
Pesto přeložíme do misky, přidáme strouhaný sýr a pepř a zamícháme. Minimálně na jednu hodinu pesto dáme do ledničky, aby se chutě hezky propojily. Podáváme namazané na krajících chleba, obložené zeleninou či vajíčkem uvařeným natvrdo.
Krásný a obsáhlý rozhovor s Michaelou naleznete ZDE.
Zdroj receptu - zde.
Vaše názory
Pesto se mi moc líbí, hned jak dokoupím uzený sýr do zkusím. Vypadá to taky nádherně. Moc se těším na rozhovor s paní Machaelou.
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.