Kuskus je jednou ze základních potravin severoafrické kuchyně. Jedná se o spařenou a do kuliček tvarovanou krupici z pšenice, ječmene nebo prosa. Kuskus se při přípravě nevaří, ale zalévá vroucí vodou nebo vařícím pokrmem. Kuskus je hlavní složkou nebo přílohou mnoha jídel z rozličné zeleniny jako například z rajčat, mrkve, dýně, cukety, zelí a většinou i masa, ať už drůbežího, hovězího, jehněčího nebo také ryby.
A my si dnes připravíme kuskus Casablancu.
Potřebujeme :
- 1 hrnek celozrnného kuskusu
- 2 mrkvičky krájené na plátky
- 1/4 celeru krájeného na plátky
- 1 tofu
- 200 g vařené cizrny
- rajčatová šťáva
- hrst rozinek
- 1 nakrájená cibule
- curry
- houby
- pálivá paprika
- hrst sekaných vlašských ořechů
- sůl
Na pánvi osmahněte tofu nakrájené na kostky, cibuli, mrkev, celer, houby, ořechy. Přidejte ostatní ingredience, přiveďte do varu, zakryjte a duste 30 min. Mezitím připravte kuskus podle základního receptu. Hotový kuskus podávejte s připravenou směsí.
Zdroj :
- probio.cz
- wikipedie
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.