Dnešní recept je doslova chuťová lahůdka. Kombinace kuřecích nudliček a zelí se na první pohled zdá býti docela netypická, na druhou stranu při psaní tohoto článku mi hned na mysl vytanul starší článek kuřokačena a rychloknedle, kde se spojení kuřete a zelí vyskytuje rovněž, i když v jiném provedení. Zpět ale k dnešnímu receptu, jeho chuť vás jistě překvapí. Jsme zde s dalším dílem seriálu Kuře 100x jinak s Babinet.cz, což je seriál, který vás po celý tento rok bude provázet s tipy na různou úpravu kuřecího masa.
6.- Kuře v zelí podle Věrušky
Potřebujeme
- 1 ks kuřecích prsou i s kostí
- 1/2 balíčku kysaného zelí
- 2 cibule
- mléko
- hladká mouka
- sůl
- pepř
- kari
- orientální koření
Prsa vykostěte, kost nechte na polévku, maso nakrájejte na nudličky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na měsíčky, osmahněte na troše oleje, přidejte maso, podlejte vývarem nebo vodou a duste pod poklicí doměkka. Pak přidejte zelí a opět chvíli poduste.
Smíchejte 1 dcl méka s hladkou moukou (na zahuštění), přidejte k masu se zelím, promíchejte a podlejte trochou mléka a vývaru či vody. Duste ještě asi 5 minut, pak okořeňte a podávejte s bramborami.
(ilustrační fotografie)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.