Máme tady neděli a tak přicházím s dalším tipem na zajímavý recept, kde hlavní slovo mají zelené fazolky. Cílem tohoto "fazolkového seriálu" je ukázat si, že je to zelenina neprávem opomíjená. V dnešním receptu netradiční kombinace surovin dodá pokrmu zajímavou chuť a my si tímto vykouzlíme třeba skvělou teplou večeři.
Potřebujeme
- 250 g čerstvých bílých fazolí
- sůl
- 750 g zelených fazolek
- 1 cibule
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 530 g sterilovaných rajčat
- 1 stroužek česneku
- 1 svazek bazalky
- čerstvě mletý bílý pepř
Bílé fazole propereme, vložíme do osolené vody, uvedeme do varu a asi za 20 minut uvaříme téměř doměkka. Zelené fazolky zbavíme vláken, omyjeme, překrojíme. Fazolky vložíme do osolené vody, uvedeme do varu a asi za 10 minut uvaříme téměř doměkka. Cibuli oloupeme a pokrájíme. Sterilovaná rajčata necháme okapat a nálev zachytíme. Česnek oloupeme. V kastrolu rozehřejeme olej, přidáme máslo, rozpustíme a na tuku zesklovatíme cibuli. Přidáme pokrájená rajčata a dobře promícháme. Přilijeme nálev z rajčat a přidáme bílé fazole i fazolky. Česnek prolisujeme a pokrm osolíme a opepříme. Přikryjeme poklicí, uvedeme do varu a na slabém ohni dusíme asi 30 minut. Bazalku omyjeme a osušíme, otrháme lístky a najemno posekáme. Před koncem varu přidáme bazalku do pokrmu. K tomuto jídlu se dobře hodí jako příloha bageta a grilované klobásy.
Na další díl se můžete těšit už tuto středu a opět vás čeká recept velmi netradiční, takže neváhejte a určitě si ho nenechejte ujít.
Předcházející díly - zelené fazolky :
(ilustrační fotografie)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.