Babinet.cz  /  Recepty  /    /  Kuřecí perkelt (rok 1963)

Kuřecí perkelt (rok 1963)

15.1.2015 - AndreaP.

Se seriálem Kuře 100x jinak s Babinet.cz se dneska vypravíme do doby již poměrně vzdálené, a sice do roku 1963, z něhož pochází tento recept. V téměř nezměněné podobě se uchoval až do dnešní doby a dá se říct, že je to jídlo, které se dá rychle připravit, u jeho přípravy lze také improvizovat a ve výsledku je to vždy pokrm, který chutná.

2. - Kuřecí perkelt

Potřebujeme

  • kuře
  • 2 cibule
  • olej
  • 3 zelené papriky
  • 1 pálivou papriku (nemusí být)
  • 2 kapie
  • sladká paprika
  • sůl
  • 4 rajčata

 

Kuře řádně omyjeme a rozporcujeme na menší kousky (lze také rovnou použít kuřecí řízky). Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a a zpěníme na rozpáleném oleji. Poté přidáme maso, které zprudka ze všech stran opečeme. Následuje lžíce sladké papriky, zamícháme a lehce osmahneme, přidáme na proužky nakrájené zelené papriky, kdo má rád pálivé pokrmy, tak přidá i jednu papriku pálivou, pro barvu pak přidáme také 2 nakrájené kapie, vše zamícháme, mírně podlijeme vývarem, osolíme a pod pokličkou dusíme. Nakonec přidáme nakrájená oloupaná rajčata, kdy před koncem dušení již nepodléváme vývarem, aby nám vzniklá šťáva lehce zhoustla.

Příloha - chléb, rýže, hranolky, americké brambory ...

 

(ilustrační fotografie)

Vaše názory

kocurkova.zuzana
16.1.2015 09:09

Vynikající přílohou k tomuhle kuřátku jsou hranolky Fri Style. Mají totiž tvar do U, takže se jimi dá nabírat šťáva jako malinkýma lžičkama. :)

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz