Dnes si v rámci dietního režimu po vánočních svátcích připravíme zdravou celerovou polévku. Celer je kořenová zelenina, která mimo jiné obsahuje velké množství vápníku. Je zdraví velmi prospěšný a s trochou nadsázky se dá říct, že je starý jak lidstvo samo. Známe celer bulvový, řapíkatý a naťový.
Potřebujeme :
- 1 menší celer
- 20 g másla
- slepičí vývar
- 1 brambor
- 1 žloutek
- trochu mléka
- tmavý chléb
- petrželka
Celer oloupeme, nastrouháme a podusíme na tuku. Až začne vonět a růžovět, zalijeme vroucí vodou nebo slepičím vývarem. Polévku zahustíme strouhaným syrovým bramborem a povaříme. Odstavíme z ohně, vmícháme trochu mléka, syrový žloutek, petrželku a na kostičky nakrájený osmažený tmavý chléb.
Předcházející díly povánočně dietní série :
(ilustrační fotografie)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.