Taky po svátcích trpíte nutnou potřebou konzumace něčeho lehkého a dietního? Nuže, poslužte si... tyhle těstoviny k lehkému obědu přímo vyzývají.
Špagety s cuketou a artyčoky
/2 vydatné porce/
- 200 g cukety nakrájené na tenoučké plátky
- 400 ml drcených rajčat (jedna plechovka)
- 200 g špaget - nejlépe celozrnných
- 50 g černých vypeckovaných oliv
- 1/2 plechovky srdíček artyčoků
- 1 střední červená cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička moučkového cukru
- olivový olej
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- bazalka na ozdobu
Ve hluboké pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a na mírném ohni 4 minuty osmahněte nadrobno nasekanou cibuli, prolisovaný česnek, citronovou štávu a plátky cukety. Přidejte drcená rajčata i s nálevem, osolte, opepřete a přidejte cukr. Přiveďte k varu, ztlumte oheň a pod poklicí 15 minut poduste. Mazitím ve velkém hrnci přiveďte k varu mírně osolenou vodu a povařte v ní špagety 8 až 10 minut, aby byly správně "al dente". Vodu slijte, nechejte okapat a přimíchejte do špaget lžíci olivového oleje. Do rajčatové směsi opatrně vmíchejte srdíčka artyčoků a olivy a ještě 5 minut prohřejte. Talíře nahřejte (například v mikrovlnce), přemístěte na ně špagety a zalijte je omáčkou. Podávejte ozdobené lístky bazalky.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.