Máme tady nový rok, vnitřně bilancujeme rok uplynulý a s nadějí se díváme dopředu, co nás asi čeká v tom roce letošním. K dnešnímu dni se také váže spousta tradic či pověr, jednou z ní je pak také to, že na stole nesmí chybět čočka. Je považována za symbol peněz, kdo má dnes čočku, bude jich mít po celý rok dostatek. Pověru teď ale nechme stranou a vraťme se zpět k čočce jako takové. Patří zrovna k typu jídla, které se dost špatně odhaduje a většinou nějaká zbyde (přiznávám, že u nás pokaždé). Co pak ale s ní? A to už se dostávám k dnešnímu receptu, který je neskutečně rychlý a náš problém lehce vyřeší.
Čočková pomazánka
- uvařená čočka, která nám zbyla od obědu
- neochucené pomazánkové máslo
- 3-4 stroužky česneku
- lžička hořčice
Uvařenou vychladlou čočku rozmixujeme s pomazánkovým máslem, přidáme 3-4 stroužky česneku a lžičku hořčice a řádně promícháme. Necháme odležet.
Další tipy :
(ilustrační fotografie)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.