Včera jsme zapálili již druhou svíčku na adventním věnci. Vánoce se nám připomínají stále víc a víc. Stejně jako každý rok přichází pomalu řada na pečení cukroví. Činnost, která je oblíbenější spíše u dětí, než u maminek. Přinášíme vám opět "lentilkový recept", aby pečení cukroví bavilo nejen vás, ale i vaše děti. Užijte si společně se svými dětmi chvilky v kuchyni a vytvořte si skvělé, hravé cukroví. Recept je klasický, známý už od dob našich babiček, ale my si ho lentilkami a preclíčky trošku ozvláštníme.
Ingredience:
150g Sádlo
200g Moučkový cukr
150g Hladká mouka
60g Kakao
50g Zavařenina (rybízová)
1 balení preclíků
1 balení Lentilek
Postup:
Ze surovin vypracujeme hladké těsto, zabalíme do potravinové fólie a necháme do druhého dne v lednici odpočinout. Druhý den necháme těsto trochu povolit a začneme tvarovat malé kuličky, které pokládáme na plech vyložený pečicím papírem. Do středu každé kuličky uděláme obráceným koncem vařečky důlek. Z preclíků vytvoříme rohy tak, že je v pletenci prořízneme (ale opatrně, jsou totiž velmi křehké). Plech vložíme do trouby předem vyhřáté na 150 °C a pečeme asi 13 minut. Upečené koláčky necháme vychladnout, naplníme je marmeládou a přilepíme lentilkový čumáček.
Tip: Vyzkoušejte nové modrobílé Lentilky Zimní s bílou a mléčnou čokoládou uvnitř.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.