Máte rádi knedlíky? Pokud ano, tak vám dneska přináším specialitku, kterou jsou knedlíky od našich západních sousedů. Recept je od naší známé čarodějky Haničky, kterou tyto knedlíky kdysi naučila tchýňka pocházející právě z Německa.
Potřebujeme
- 1 kg vařených brambor
- 1 Solamyl
- 1 vejce
- sůl
Brambory uvaříme (pozor vodu nesolíme) a ještě horké je protlačíme lisem na brambory. Přidáme vejce, celý Solamyl a teprve teď přidáme také sůl. Nejprve promícháváme vařečkou, neb směs je velmi horká, posléze domícháme rukou, až se vše spojí v těsto. Z hotového těsta poté tvoříme koule o průměru cca 5 cm, které opatrně naházíme do vroucí vody. Vaříme 20 minut.
Vaše názory
Pravé německé klose se dělají ze strouhaných syrových brambor. Ty se pak zbaví škrobu buď v lisu, nebo v odstředivce. Do této hmoty se naleje horká voda a teprve potom se přidá asi třetina vařených brambor. Do koulí dávám opečené kostky housky. Je to docela pracné a zabere dost času a musí se to vychytat a ne vždy se to povede, ale když jo tak si je určitě zamilujete. Rozhodně mi věřte, že pouze z vařených brambor to nemá s německými klose vůbec nic společného. Vláďa
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.