Recept naší čarodějky Haničky, tak přesně toto jsou níže popsaná vepřová játra na cibulce s příchutí kari. Rychlovka, která úžasně chutná a nikdy nezklame. Sama Hanička říká, že přesně takto jí to nejvíce chutná a věří, že bude chutnat i vám.
Potřebujeme
- vepřová játra
- 2 cibule
- pepř
- kari
- sladká paprika
- sůl
- brambory
Nejprve si oloupeme syrové brambory, nakrájíme od oka na přibližně stejné kousky a dáme na rozpálený olej na pánev opékat. Občas promícháme a otočíme. Solíme, až jsou brambory opečené. Možná je pochopitelně i varianta opékat předem uvařené brambory.
Játra řádně omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné proužky. Vezmeme druhou pánvičku, dáme olej, přidáme cibuli, lehce orestujeme a poté vhodíme nakrájená játra a restujeme dohromady s cibulkou. Po chvilce přidáme pepř a na špičku nože sladké papriky a kari. Hotové stáhneme ze sporáku, a až poté osolíme.
Na talíř klademe opečené brambory, orestovaná játra na kari, dozdobíme zeleninou a přidáme tatarku. Dobrou chuť.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.