Jablečné moučníky jsou velmi oblíbené, a to jak pro svou šťavnatou chuť, tak hlavně celoroční dostupnost jablíček jako takových. A tak si pojďme dnes připomenout další z řady jablečných receptů, který je doslova za pár minut na stole
Potřebujeme
- 240 g polohrubé mouky
- 240 g krystalového cukru
- 150 g rozehřátého tuku
- 4 vejce
- 2 kypřicí prášky do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 600 g nastrouhaných jablek
- 1 lžička mleté skořice
Ve větší misce smícháme mouku s kypřicím práškem a cukrem. Přidáme vejce, tuk, jablka, skořici. Vše dobře promícháme. Těsto vlijeme na vymazaný, hrubou moukou vysypaný plech a pečeme v předehřáté troubě 30 až 40 minut při teplotě 180 °C. Hotové pocukrujeme.
Tipy na další jablečné moučníky :
- barevné jablečné řezy
- jablečný závin z pomazánkového másla
- jablkový koláč džaldí-džaldí
- Tyrolský jablečný koláč
- jablečný koláč se sněhem
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.