Babiččinu kuchyni mám spojenou se svým dětstvím. Byla úžasná - nejen ta kuchyně, ale hlavně má babička. A možná právě proto mám ráda ty klasické staré, ničím nevyšperkované recepty spojené právě s dobou minulou, babičkovskou. Pojďme si zavzpomínat.
Potřebujeme
- 1/2 kg kysaného zelí
- 1/4 kg polohrubé mouky
- sůl
- pepř
- kmín
- 3 stroužky česneku
- 1-2 vejce (dle velikosti)
- majoránka
Kysané zelí vyndáme ze sklenice (případně ze sudu, pokud máme své domácí) a řádně jej vymačkáme, abychom zelí zbavili šťávy. Poté pokrájíme na menší kousky a přendáme do mísy. Přidáme vejce, sůl, pepř, kmín, česnek a majoránku a nakonec polohrubou mouku (přisypáváme postupně - je možné, že mouky budeme potřebovat méně či více, záleží na tom, jak řádně jsme zelí "vysušili"). Vše řádně promícháme. Tvarujeme malé placky, které usmažíme po obou stranách na sádle (případně na oleji).
Tip : do těsta lze také přidat nadrobno nakrájený párek či uzené maso a podobně.
(fotografie ilustrační)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.