Pamatuji si na dobu, kde na mnoha místech měst stáli stánky s nápisem langoše. Jejich vůně byla cítit do dálky, seznam jejich druhů pak zabral celou tabuli. Čistý, s česnekem, kečupem, tatarkou, sýrem, ale také na sladko a tak dále, fantazii se meze vlastně nekladli. Ráda na tu dobu vzpomínám, stejně jako na to, že u těchto stánků byla vždy fronta, prostě to bylo IN. A tak proč si takovou langošovou vzpomínku neudělat také v pohodlí domova? Na internetu najdeme spoustu receptů na různé langoše, mě osobně zaujali právě tyto. Pojďme si tedy během pár minut připravit langoše jako jednohubky, protože opravdu se nejedná o ty velké langoše, které jsme drželi oběma rukama u stánku, ale o malé, tak akorát do pusy, záleží jen na tom, jakou formičkou je vykrájíme. Ideální na rychlou svačinku, párty či pohoštění. Tak jdeme na to.
Potřebujeme :
- 1 kelímek čistého bílého jogurtu
- 1 čajová lžička soli
- 1 čajová lžička sody
- 2 jogurtové kelímky pol. mouky
Ze surovin vypracujeme vláčné hladké těsto, které necháme chvíli odležet. Poté rozválíme na plát a kulatým vykrajovátkem vykrojíme kolečka, které pak v ruce ještě mírně roztáhneme do stran, jako u klasických langošů. Smažíme v horkém oleji, pozor langoše se zpět jakoby trošku smrsknou a nafouknou a hlavně, smažení jde velmi rychle, takže hlídat. Vytáhneme na ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. A poté už zdobíme dle vlastní chuti - kečup, tatarka a hromada sýru a podobně.
Dobrou chuť.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.