Tento recept patří u nás doma mezi jeden z nejoblíbenějších. Mají ho rádi především děti a jeho velikou výhodou je rychlá nenáročná příprava, snadná dostupnost surovin a možnost si tam vlastně kdykoliv cokoliv přidat, jako třeba oříšky, strouhanou čokoládu, rozinky, brusinky a podobně. Tak pojďme na něj.
Potřebujeme
- 4 střední jablka
- 4 vejce
- 1 hrnek oleje
- 3/4 hrnku krupicového cukru
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 kypřicí prášek do pečiva
- 3 lžičky mleté skořice (ale klidně i více)
Nejprve si připravíme jablka. Omyjeme je, oloupeme slupku, vyndáme jádřinec, a poté je nakrájíme na drobné kostičky. Odložíme zatím stranou.
Do mísy rozklepneme celá vejce, přidáme cukr a prošleháme mixérem do pěny. Poté opatrně přiléváme olej, postupně přisypáváme mouku s práškem do pečiva a vmícháme skořici. Nakonec přisypeme i připravená jablka a vše řádně - teď už jen vařečkou - promícháme. Kdo má chuť, může přidat nasekané oříšky, rozinky, brusinky, nastrouhanou čokoládu a podobně.
Vezmeme hluboký pekáč, který pořádně vymažeme a vysypeme strouhankou a těsto do něj vylijeme. Uhladíme a dáme péct do předehřáté trouby při teplotě 180 stupňů na cca 25 minut. Zda je upečeno, zjistíme špejlí. Pokud špejli vytáhneme suchou, jablečná buchta je hotová. Pocukrujeme, případně můžeme rovněž pocákat čokoládovou polevou a nakrájíme na kostky. Výborné je to i s kopečkem šlehačky.
Vaše názory
Andrejko, jdu ti složit poklonu :-) Včera jsem zkusila tutu buchtu (hledala jsem nějaký rychlý, nenáročný recept) a musím říct, že jsem si moc dobře vybrala. Buchta je výborná a určitě jí budu dělat častěji. Všem doporučuji a za recept děkuji!
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.