Babinet.cz  /  Recepty  /    /  Dortíčky z ovesných sušenek (30 ks)

Dortíčky z ovesných sušenek (30 ks)

15.12.2012 - redakce Babinet.cz

  • 10 balení Emco Ovesné sušenky (kokosové, jablečné),
  • vanilkový krém: 1 máslo, 1 vanilkový puding bez vaření, 5 dkg moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 10 dkg bílé čokolády

nebo

  • čokoládový krém: 1 máslo, 1 vanilkový cukr, 150 g hořké čokolády, 100 ml mléka, 2 lžíce polohrubé mouky, 30 g 100% ztuženého tuku, 50 g moučkového cukru
  • cukrové perličky, marcipán

Vezmeme dvě sušenky a spojíme krémem. Horní díl sušenky zdobíme krémem, cukrovými perličkami nebo fondánovou hmotou.

Při přípravě vanilkového krému nejdříve vyšleháme změklé máslo s moučkovým i vanilkovým cukrem. Přidáme rozpuštěnou čokoládu a dále šleháme. Vanilkový puding připravíme podle receptu na obalu a postupně zašleháváme k již kompaktní směsi másla a čokolády. Biskiti slepujeme krémem a zdobíme cukrovou polevou nebo proslazeným ovocem.

Při přípravě čokoládového krému si nejdříve uvaříme hustou kaši z mléka a mouky, do které hned po stažení z plotny vmícháme 100% tuk a na kousky nalámanou čokoládu. Mícháme do úplného rozpuštění a necháme zcela vychladnout. Máslo necháme změknout při pokojové teplotě a s cukrem vyšleháme do světlého krému. Pomalu zašleháváme i čokoládovou kaši.

 

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.