- 4 – 6 stehen Vodňanské kachny
- sterilované červené zelí 150 g na osobu, nebo 1 hlávka červeného zelí
- 1l jablečného džusu
- 1 velká cibule
- 1 jablko
- kousek zázvoru
- 200 g třtinový cukr
- med, kmín
Stehna Vodňanské kachny očistíme a osušíme. Ve velkém hrnci rozpustíme sádlo a přidáme čerstvý tymián, rozmarýn a česnek. Kachní stehna vložíme do hrnce s rozpuštěným sádlem – stehna musí být úplně ponořená v rozpuštěném sádle! Pečeme v troubě vyhřáté na pouhých 80 stupňů, po dobu 10 – 12 hodin. Úpravu stehen zakončíme krátce pod grilem, aby stehna získala barvu a kůrku.
Marmeláda z červeného zelí
Najemno nakrájenou cibulku necháme na sádle zesklovatět, přidáme cukr, jemně zkaramelizujeme, aby byl takzvaně na nit, přidáme červené zelí, kmín, zázvor, nakrájené jablko bez jádřince, přilejeme litr jablečného džusu, sůl, citronovou šťávu a 2 lžíce medu. Směs často mícháme, dokud se neodpaří veškerá tekutina. Na závěr vše rozmixujeme do hladka.
Tip šéfkuchaře: Pokud váháte mezi čerstvým zelím nebo sterilovaným - sterilované zelí je rychleji připraveno, není třeba ho solit nebo výrazněji dochucovat.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.