RECEPT: Kysané zelí s ovocem a dýňovými semínky
22.1.2007 - Redakce Babinet
Kysané zelí se pyšní obsahem bakterií kyseliny mléčné, vitamíny skupiny B, vitamíny C a K a řadou minerálů. Jeho pravidelná konzumace posiluje imunitní systém a především obsažený vitamín B12 působí proti depresím.
Podpořte svůj organismus elegantně kysaně a připravte si vitamíny překypující salát.
Kysané zelí s ovocem a dýňovými semínky /porce pro 4 osoby/
1 sáček kysaného bílého zelí, 1 velký pomeranč, 1 jablko (nejlépe Golden Delicious), dýňová semínka, tekutý med
Z kysaného zelí vymačkejte šťávu a zelí dejte do salátové mísy, přidejte oloupaný a na kousky nakrájený pomeranč a na kostičky nakrájené jablko. Přisypte hrst dýňových semínek. Promíchejte.
Podávejte na talíři polité dvěma lžičkami tekutého medu.
![](https://img.babinet.cz//images/stories/ikonka-tip.jpg)
Místo medu můžete použít bylinkový sirup.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.