- 300 g mouky azedo
- 100 g mouky doce
- 2 hrnky mléka
- 1 hrnek oleje
- 6 vejec
- 2 hrsti strouhanéhop parmezánu
- sůl
Mouku azedo a mouku doce smícháme a zalijeme vlažným mlékem a teplým olejem. Osolíme a dobře promícháme. Do těsta přidáme 6 vajec a strouhaný parmezán. Těsto důkladně propracujeme, aby bylo bez hrudek. Tvarujeme do kuliček velikosti pingpongového míčku. Păo pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C asi 6 až 8 minut. Na povrchu musí být zlatavé a křupavé, uvnitř se těsto lehce táhne. Păo de queijo je typické brazilské sýrové pečivo. Recept doporučuje šéfkuchař sítě restaurací Ambiente.
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste nebo zaregistrujte)