- 300 g mouky azedo
- 100 g mouky doce
- 2 hrnky mléka
- 1 hrnek oleje
- 6 vejec
- 2 hrsti strouhanéhop parmezánu
- sůl
Mouku azedo a mouku doce smícháme a zalijeme vlažným mlékem a teplým olejem. Osolíme a dobře promícháme. Do těsta přidáme 6 vajec a strouhaný parmezán. Těsto důkladně propracujeme, aby bylo bez hrudek. Tvarujeme do kuliček velikosti pingpongového míčku. Păo pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C asi 6 až 8 minut. Na povrchu musí být zlatavé a křupavé, uvnitř se těsto lehce táhne. Păo de queijo je typické brazilské sýrové pečivo. Recept doporučuje šéfkuchař sítě restaurací Ambiente.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.