Závitky v rýžovém papíře
3.3.2009 - Redakce Babinet
- Rýžový papír /Rýžový papír je možno zakoupit např. v Kauflandu, je levný a dobře se s ním pracuje.
- Mleté maso
- Předvařenou rýži
- Vejce
- Sůl, pepř, česnek, grilovací koření
- Můžeme přidat také nadrobno nakrájenou zeleninu, zelí, houby, nebo rýži nahradit například kuskusem.
Smícháme mleté maso, vejce, předvařenou rýži, česnek, sůl a koření podle vlastní chuti, můžeme přidat nadrobno nakrájenou zeleninu, zelí, houby - fantazii se meze nekladou.
Pláty rýžového papíru postupně namáčíme do vody, nejlépe ve větším kastrolu, až změknou. Netrhají se, ani nelepí, pracuje se s nimi dobře. Změknuté pláty postupně vytahujeme z vody, pokládáme na čistou utěrku a plníme ochuceným mletým masem. Mleté maso tvarujeme do podoby válečku rukama namočenýma ve studené vodě. Každý váleček úhledně zabalíme do rýžového papíru.
Smažíme na pánvi na oleji hodně dozlatova, uvnitř nesmí zůstat nepropečený rýžový papír, byl by lepivý. Může se nám stát, že po vložení do pánve se závitek přilepí na dno nesnažíme se jej odtrhnout, ale chvilku počkáme odlepí se sám.
Hotové závitky pokládáme na ubrousky, které odsají přebytečný tuk.
Neosvědčilo se mi fritování závitky se přilepovaly na drátěný fritovací košík, lépe se smaží na pánvi.
Jako přílohu můžeme použít cokoliv, co máme rádi zeleninu, brambory, bramborovou kaši, hranolky, rýži, kuskus&
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.