Babinet.cz  /  Recepty  /  Předkrmy  /  Camembertové fondue

Camembertové fondue

9.1.2006 - Redakce Babinet

  • 800 g camembertu
  • pšeničná mouka
  • 2 vejce
  • strouhanka
  • 1 l rostlinného oleje rozpálíme ve fonduovém kotlíku

800 g camembertu nakrájíme na 2 cm kousky a obalíme v pšeničné mouce, 2 vejcích a strouhance. Obalený sýr vyrovnáme na podnos a dáme asi na 1 hodinu do chladu. 1 l rostlinného oleje rozpálíme ve fonduovém kotlíku na plotýnce a pak postavíme na ohřívač. Kousky sýra vkládáme do kovového sítka a smažíme ve vroucím tuku.

Přílohy: veka, hustá kysaná smetana, brusinkový kompot

Nevíte, jak správně fondue připravit? Přečtete si náš článek Tajemství fondue...

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz