Babinet.cz  /  Recepty  /  Předkrmy  /  Rybí fondue se zeleninou

Rybí fondue se zeleninou

9.1.2006 - Redakce Babinet

  • 200 g pšeničné mouky
  • 1 lžíce sójového oleje
  • 125 ml světlého piva
  • 4 lžíce mléka
  • 2 vejce
  • 1/2 lžíce soli
  • 800 g rybího filé z tresky
  • šťáva z 1 citronu
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 200 g krevet
  • 200 g květáku
  • 200 g brokolice
  • 200 g mrkve
  • 200 g brambor
  • 1 l rostlinného oleje nebo 1 kg rostlinného tuku

200 g pšeničné mouky smícháme s 1 lžící sójového oleje, 125 ml světlého piva a 4 lžícemi mléka. Pak postupně přidáváme 2 vejce a 1/2 lžíce soli. Vypracujeme těsto a necháme asi 30 minut stát. 800 g rybího filé z tresky omyjeme pod tekoucí studenou vodou, osušíme a nakrájíme na kostky. 5 lžic sójového oleje smícháme se šťávou z 1 citronu a ochutíme 4 lžícemi sójové omáčky. Kostky rybího masa zalijeme marinádou a necháme asi 30 minut působit. 200 g krevet necháme okapat. 200 g květáku a 200 g brokolice zbavíme listů, opláchneme pod tekoucí studenou vodou a rozebereme na růžice, pak vložíme do osolené vody, uvedeme do varu, vaříme asi 10 minut, poté zeleninu vyjmeme a necháme dobře okapat. 200 g mrkve očistíme, omyjeme a najemno pokrájíme. 200 g brambor oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, zalijeme slanou vodou. Všechnu zeleninu vyrovnáme na podnos. 1 l rostlinného oleje nebo 1 kg rostlinného tuku rozpálíme ve fonduovém kotlíku na plotýnce a pak postavíme na ohřívač. Kostky rybího filé, krevety nebo zeleninu podle chuti napichujeme na fonduové vidličky, namáčíme v pivním těstíčku a pak opékáme v horkém tuku dozlatova.

Přílohy: omáčka z kešu, čerstvá bylinková omáčka, melounový salát

Nevíte, jak správně fondue připravit? Přečtete si náš článek Tajemství fondue...

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz