Babinet.cz  /  Recepty  /  Předkrmy  /  Hořčicové fondue

Hořčicové fondue

9.1.2006 - Redakce Babinet

  • 300 g ementálu
  • 200g madelandu
  • 125 ml bílého vína
  • 125 ml kyselé smetany
  • 3-4 lžíce středně ostré hořčice
  • 1 vrchovatá lžíce škrob
  • mletý černý pepř
  • tabasco

300 g ementálu a 200g madelandu nakrájíme na kostičky. 125 ml bílého vína uvedeme do varu ve fonduové nádobě na plotýnce, postupně přidáváme sýr a rozpouštíme ho na mírném ohni (NEVAŘÍME!) za stálého míchání, až vznikne hladká krémová omáčka. Do omáčky po lžících vmícháme 125 ml kyselé smetany a 3-4 lžíce středně ostré hořčice. Potom smícháme 1 vrchovatou lžíci škrobu se 3 lžícemi bílého vína a rozmíchaným škrobem fondue zahustíme, ochutíme mletým černým pepřem a tabascem. Fondue udržujeme horké na ohřívači.

Nevíte, jak správně fondue připravit? Přečtete si náš článek Tajemství fondue...

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz