Babinet.cz  /  Recepty  /  Předkrmy  /  Zlaté fondue

Zlaté fondue

9.1.2006 - Redakce Babinet

  • 200 g sýra Chester
  • 250 ml červeného vína
  • 2 lžičky středně ostré hořčice
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička škrobu smícháme
  • 2 lžíce šlehačky

200 g chesteru nakrájíme na drobné kostičky nebo nahrubo nastrouháme. 250 ml červeného vína uvedeme do varu ve fonduové nádobě na plotýnce, postupně přidáváme sýr a 2 lžičky středně ostré hořčice a 1 lžičku sladké papriky. Zahříváme na mírném ohni (NEVAŘÍME!) za stálého míchání, až vznikne hladká krémová omáčka. 1 lžičku škrobu smícháme se 2 lžícemi šlehačky a rozmíchaným škrobem fondue zahustíme. Udržujeme horké na ohřívači.

Přílohy: plátky veky opečené, řeřichový salát

Nevíte, jak správně fondue připravit? Přečtete si náš článek Tajemství fondue...

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz