- 3 žloutky
- 125 ml šlehačky
- 125 ml bílého vína
- 500 g ementálu
Ušleháme 3 žloutky, 125 ml šlehačky a 125 ml bílého vína a směs ve fonduovém kotlíku uvedeme na plotýnce do varu. 500 g ementálu nakrájíme na drobné kostičky nebo nahrubo nastrouháme, postupně přidáváme do kotlíku a za stálého intenzivního míchání rozpouštíme na mírnémohni (NEVAŘÍME!), až vznikne hladká, krémová omáčka. Omáčku ochutíme mletým pepřem, strouhaným muškátovým oříškem a solí. Fondue udržujeme horké na ohřívači.
Přílohy: bílý chléb nebo pečivo
Nevíte, jak správně fondue připravit? Přečtete si náš článek Tajemství fondue...
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.