Babinet.cz  /  Recepty  /  Předkrmy  /  Ženevské fondue

Ženevské fondue

9.1.2006 - Redakce Babinet

  • 3 žloutky
  • 125 ml šlehačky
  • 125 ml bílého vína
  • 500 g ementálu

Ušleháme 3 žloutky, 125 ml šlehačky a 125 ml bílého vína a směs ve fonduovém kotlíku uvedeme na plotýnce do varu. 500 g ementálu nakrájíme na drobné kostičky nebo nahrubo nastrouháme, postupně přidáváme do kotlíku a za stálého intenzivního míchání rozpouštíme na mírnémohni (NEVAŘÍME!), až vznikne hladká, krémová omáčka. Omáčku ochutíme mletým pepřem, strouhaným muškátovým oříškem a solí. Fondue udržujeme horké na ohřívači.

Přílohy: bílý chléb nebo pečivo

Nevíte, jak správně fondue připravit? Přečtete si náš článek Tajemství fondue...

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz