750 g jedlých kaštanů, 2 šalotky, 50 g másla, kajenský pepř, sůl, sekaná petrželka Kaštany po obvodu nařízneme, vložíme na plech a zasuneme do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia. Pečeme asi 15 minut, až se slupky rozevřou. Poté je sloupneme a dbáme, abychom odstranili i světlou vnitřní slupku. %Salotky oloupeme a nadrobno pokrájíme. Rozehřejeme 20 g másla a šalotky na něm zesklovatíme. Přidáme zbylé máslo a krátce zpěníme. Vložíme kaštany, okořeníme kajenským pepřem a osolíme. Za častého potřásání pánví pečeme asi 2 minuty a okamžitě podáváme. Podle chuti posypeme sekanou petrželkou. Tip: kaštany se hodí jako příloha k vepřové nebo hovězí pečeni, drůbeži a zvěřině.
Jedlé kaštany pečené s šalotkami (Marrons)
Další recepty
-
Grilovaný chléb s pikantní sýrovou pomazánkou
Sýr feta 500 g. Plnotučné mléko 50 ml. Jogurt bílý 100 g. Olivový olej 100 ml. Pálivá paprika 1 ks (cca 20 g.) ...
-
Infinit otevřel restauraci Sezio v provensálském stylu
Síť relaxačních center Infinit otevřela na Praze 9 ve Sportcentru Step novou restauraci Sezio. Posláním Sezio restaurant je poskytovat...
-
Kuchaři a cukráři představí svůj um na soutěži Gastro Hradec
Šanci prohlédnout si nejrůznější výrobky kuchařů a cukrářů budou mít ve čtvrtek návštěvníci Kongresového centra Aldis v Hradci Králové, kde...
-
Sýry jsou tím správným výběrem pro chvilky odpočinku
Řada SPECIALITY Krále Sýrů nabízí výjimečné, chuťově vytříbené sýry, Král Sýrů Hermadur, Král Sýrů Charakter a Král Sýrů Kozí. Tyto lahodné...
Oblíbené recepty
- Šípky - zázračné plody pro naše tělo!
- Lahodný bezmasý oběd: Brambory s rajčaty a celerem v sýrové omáčce
- Jemný koláč s hruškami inspirovaný italskou kuchyní
- Lahodní citrónoví bubáci pro strašidelný Halloween
- Objevte pohanku v celé její kráse a navíc vyzkoušejte recept na výtečné pohankové karbanátky s valašským zelím
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.