- 4 hrnky italské hladké mouky OO
- 2 lžíce čerstvého droždí
- 0,2 l vody
- 150 g konzervovaných rajčat San Marzano DOC
- 2 hrsti sýra fior di latte
- 1/2 hrsti sýr Parmigiano Reggiano
- olivový olej
- 10 lístků čerstvé bazalky
- sůl
Smícháme italskou hladkou mouku 00 s čerstvým droždím, špetkou soli a přilijeme vodu. Vše dobře promícháme do hladkého těsta, těsto se nesmí lepit na ruce, podle potřeby dolijeme vodou nebo podsypeme moukou. Těsto necháme vykynout alespoň hodinu, vyválíme z něj bochánky a necháme je přiklopené kynout přes noc. Bochánky rozválíme na kulatou pizzu, doprostřed nalijeme přes hrubý cedník rozdrcená rajčátka San Marzano, posypeme nahrubo nakrájeným sýrem fior di latte a strouhaným sýrem Parmigiano Reggiano, a nakonec přidáme celé lístky čerstvé bazalky a pokapeme olivovým olejem. Pizzu pečeme v troubě rozehřáté na 300 °C, ne však déle než 2 minuty. Recept doporučuje šéfkuchař sítě restaurací Ambiente Oldřich Sahajdák.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.