Guacamole
3.11.2005 - Redakce Babinet
- 4 velké brambory
- 2 lžíce olivového oleje
- mořská sůl
- pepř
- pažitka
Omáčka Guacamole:
- 175 g zralého avokáda
- 1 lžíce citronové šťávy
- 2 zralá jemně pokrájená rajčata
- 1 lžíce strouhané citronové kůry
- 100 g nízkotučného sýra s česnekem
- 4 jemně nasekané jarní cibulky
- několik kapek tabasca
- sůl
- pepř
V předehřáté troubě pečte 1 a 1/4 hodiny brambory při teplotě 200 stupňů Celsia. Vyjměte z trouby a nechte 30 minut vychladnout. Nastavte troubu na 220 stupňů Celsia. Po délce brambory rozkrojte a vyjměte z každé půlky 2 lžíce dužiny. A opět je podélně rozpulte. Znovu je dejte na zapékací plech a na rozkrojené straně je lehce potřete olejem. Pečte je dalších 25 minut, dokud nejsou zlatavé. K přípravě omáčky guacamole rozmačkejte dužinu avokáda s citronovou šťávou. Přidejte zbývající přísady a vše promíchejte. Položte brambory slupkami na papírové ubrousky a pak je přemístěte na ohřátou mísu. Ozdobte je pažitkou a podávejte s miskou guacamole.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.