Babinet.cz  /  Recepty  /  Recepty  /  Kuře Núrdžahán

Kuře Núrdžahán

26.11.2005 - Redakce Babinet

  • kuře
  • šálek kysané smetany
  • 4 žloutky
  • 100 g zeleného hrášku
  • 2 lusky zelené papriky
  • 1 lžička chilli nebo pálivé papriky
  • sklenice bílého vína
  • máslo a zeleninu pod kuře
  • sůl
Připravené kuře podusíme, vykostíme a maso nakrájíme na kousky. Zelenou papriku nasekáme nadrobno a s hráškem vložíme na rozpálené máslo. Osolíme a okořeníme, přidáme maso, trochu podlijeme vodou a za stálého míchání necháme probublávat. Když je maso skoro měkké, přilijeme víno. Žloutky rozšleháme ve smetaně, přelijeme na kuře a vložíme do vyhřáté trouby zapéci na velmi mírný plamen nejdéle 1/4 hodiny.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz