Barmské vepřové curry
29.11.2005 - Redakce Babinet
- 600 g vepřové kýty nebo pečeně
- 1 střední cibule
- 8 stroužků česneku
- 5 cm kusu čerstvého zázvoru
- 8 šalotek
- 3 rajčata
- 1 lžičky kurkumy
- 1 lžička garnátové pasty
- 1 červená paprika
- 1 lžička mletého chilli
- 1 lžička práškového tamarindu
- 3 šálku vývaru
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička soli
Maso nakrájíme na větší kostky a osolíme. Cibuli a česnek drobně nakrájíme, zázvor oloupeme a nastrouháme a vše smícháme dohromady. Kurkumu, mleté chilli a garnátovou pastu smícháme s trochou vlažné vody. Takto vzniklou směsí potřeme maso a necháme v chladu asi 10 minut zaležet. Šalotku a 1 rajče nakrájíme na tenké plátky, papriku na menší kostky. Na pánvi rozpálíme olej, vložíme maso obalené pastou, rychle za stálého míchání opečeme, zmírníme oheň a přidáme směs cibule, česneku, zázvoru, šalotku, rajče, papriku, tamarind. Promícháme a podlijeme trochou vývaru. Přikryjeme pokličkou a za občasného jmíchání a případného podlévání dusíme doměkka. Maso by mělo absorbovat téměř všechnu tekutinu. Servírujeme plátky obložené nakrájenými rajčaty. Jako příloha se hodí rýže.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.