Alsaský pekáček s kysaným zelím
29.11.2005 - Redakce Babinet
- 500 g vepřového ramínka
- 3 cibule
- 2 stroužky česneku
- 4 nožičky klobásy
- 500 g brambor
- 200 g tenkých plátků prorostlé slaniny
- 1 kg kysaného zelí
- 4 bobule jalovce
- 2 bobkové lístky
- 2 hřebíčky
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky pepře
- 1/8 l suchého bílého vína
- 1/4 l slepičího bujónu
Dno zapékací mísy vyložíme polovinou slaniny. Na slaninu rozložíme polovinu kysaného zelí, přidáme 2 bobule jalovce, 1 bobkový list, 1 hřebíček, sůl a pepř. Brambory nakrájené na plátky položíme na zelí a na ně rozložíme očištěné na malé kousky nakrájené vepřové ramínko spolu s klobásami, které několikrát propíchneme po obvodu vidličkou, nakrájenou cibuli a česnek. Navrch rozložíme zbytek kysaného zelí, koření a slaniny. Zalijeme bílým vínem a vývarem a přikryjeme pokličkou. Dusíme v předehřáté troubě zhruba 3 hodiny.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.