Pastýřský koláč
24.4.2006 - Redakce Babinet
- 700 g libového hovězího
- 2 pokrájené cibule
- 225 g na kostičky pokrájené mrkve
- 1-2 rozetřené stroužky česneku
- 1 lžíce hladké mouky
- 2 dl hovězího vývaru
- 200 g pokrájených konzervovaných rajčat
- 1 lžička worcesteru
- 1/2 lžičky šalvěje nebo oregana
- 750 g brambor
- 2 lžíce rostlinného tuku
- 3-4 lžíce nízkotučného mléka
- 125 g pokrájených žampionů
- sůl
- pepř
Vložte maso do velké pánve a bez tuku je za častého míchání na mírném plameni do hněda osmažte. Přidejte cibuli, mrkev a česnek a smažte vše dalších asi 10 minut. Vmíchejte mouku a smažte asi 1 minutu, pak postupně přidávejte vývar, nakonec přidejte rajčata a přiveďte do varu. V osolené vodě uvařte oloupané brambory, sceďte je a rozmačkejte na kaši, vmíchejte do ní rostlinný tuk, sůl, pepř a mléko. Nechte ji chvíli stát. Žampiony přidejte do masově směsi. Přisolte a připeřete. Směs dejte do zapékací mísy, na ni rovnoměrně rozmístěte bramborovou kaši. Zapékejte v předehřáté troubě asi 30 minut při 200 stupních Celsia dozlatova.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.