1 koroptev, 50 g másla, 1 cibule, 5 zrnek pepře, 3 zrnka nového koření, 1 bobkový list, trocha tymiánu, 1 lžíce hladké mouky, 2 lžíce červeného vína, vývar
Očištěnou a vykuchanou koroptev dusíme vcelku na poekáči, kde jsme dříve na másle usmažili dočervena cibulku. Ke koroptvi přidáme pepř, nové koření, bobkový list a trochu tymiánu. Při dušení podléváme vývarem (i z masoxu).
Měkkou koroptev vyjmeme, šťávu vysmahneme, přidáme lžíci hladké mouky, zalijeme vývarem a povaříme. Šťávu přecedíme a přidáme červené víno.
Jako přílohu podáváme bramborové krokety a červené zelí.
Dušená koroptev na víně
Další recepty
-
Grilovaný chléb s pikantní sýrovou pomazánkou
Sýr feta 500 g. Plnotučné mléko 50 ml. Jogurt bílý 100 g. Olivový olej 100 ml. Pálivá paprika 1 ks (cca 20 g.) ...
-
Infinit otevřel restauraci Sezio v provensálském stylu
Síť relaxačních center Infinit otevřela na Praze 9 ve Sportcentru Step novou restauraci Sezio. Posláním Sezio restaurant je poskytovat...
-
Kuchaři a cukráři představí svůj um na soutěži Gastro Hradec
Šanci prohlédnout si nejrůznější výrobky kuchařů a cukrářů budou mít ve čtvrtek návštěvníci Kongresového centra Aldis v Hradci Králové, kde...
-
Sýry jsou tím správným výběrem pro chvilky odpočinku
Řada SPECIALITY Krále Sýrů nabízí výjimečné, chuťově vytříbené sýry, Král Sýrů Hermadur, Král Sýrů Charakter a Král Sýrů Kozí. Tyto lahodné...
Oblíbené recepty
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.