- 60 žabích stehýnek
- 150 g tuku
- 250 g cibule
- 3 dl kysané smetany
- lžička červené papriky
- petrželka
- sůl
Žabí stehýnka očistíme a pořádně omyjeme. Cibuli a petržel nakrájíme. Stehýnka opečeme na tuku, přidáme opraženou cibuli, posypeme je petrželkou a paprikou a přelijeme kysanou smetanou. Osolíme, přikryjeme pokličkou a dusíme tak dlouho, dokud stehýnka nezměknou. Potom je vyjmeme z pánve, uložíme do mísy a přelijeme omáčkou. Pokud je omáčka řídká, necháme ji ještě chvíli vařit, aby zhoustla. Žabí stehýnka podáváme s pohankovou kaší nebo bramborovými knedlíky. Doporučujeme víno: suché nebo polosuché z oblasti podél řeky Drávy.
Zdroj: slovinsko.unas.cz
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.