3 vepřové nebo jeden hovězí jazyk předem uvařený, cibule, cukr, 1/2 litru vývaru, lžíce octa, černý kuličkový pepř, hřebíček, nové koření, bobkový list, sůl, 60 g másla, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce pikantní zavařeniny, sklenička červeného vína, šťáva a kůra z poloviny citrónu. Na lžíci másla zpěníme kolečka cibule a přisypeme krystalový cukr. Mícháme, dokud nezačne žloutnout a karamelizovat. Zalijeme vývarem, přidáme všechno koření a povaříme asi 1/4 hodiny a necháme vychladnout. Z másla a mouky usmažíme jíšku, zalijeme vývarem a provaříme. Vzniklou omáčku dochutíme citrónovou šťávou a zavařeninou, rozvaříme a přidáme víno. Podle chuti přecedíme a ochutíme citrónovou kůrou. Lze přidat i rozinky a nudličky mandlí. V horké omáčce prohřejeme plátky jazyka a podáváme s knedlíkem.
-
Grilovaný chléb s pikantní sýrovou pomazánkou
Sýr feta 500 g. Plnotučné mléko 50 ml. Jogurt bílý 100 g. Olivový olej 100 ml. Pálivá paprika 1 ks (cca 20 g.) ...
-
Infinit otevřel restauraci Sezio v provensálském stylu
Síť relaxačních center Infinit otevřela na Praze 9 ve Sportcentru Step novou restauraci Sezio. Posláním Sezio restaurant je poskytovat...
-
Kuchaři a cukráři představí svůj um na soutěži Gastro Hradec
Šanci prohlédnout si nejrůznější výrobky kuchařů a cukrářů budou mít ve čtvrtek návštěvníci Kongresového centra Aldis v Hradci Králové, kde...
-
Sýry jsou tím správným výběrem pro chvilky odpočinku
Řada SPECIALITY Krále Sýrů nabízí výjimečné, chuťově vytříbené sýry, Král Sýrů Hermadur, Král Sýrů Charakter a Král Sýrů Kozí. Tyto lahodné...
Oblíbené recepty
- Šípky - zázračné plody pro naše tělo!
- Lahodný bezmasý oběd: Brambory s rajčaty a celerem v sýrové omáčce
- Jemný koláč s hruškami inspirovaný italskou kuchyní
- Lahodní citrónoví bubáci pro strašidelný Halloween
- Objevte pohanku v celé její kráse a navíc vyzkoušejte recept na výtečné pohankové karbanátky s valašským zelím
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.