Losos v kokosovém mléce
21.12.2005 - Redakce Babinet
- 4 kusy steaku z lososa
- 2,5 cm kousek kořene zázvoru očištěný a nakrájený na malé tenké plátky
- 350 g rajčat
- 1 čerstvá chilli paprička očištěná od semínek a nasekaná nadrobno
- 1 malá žlutá paprika také očištěná od semínek a nasekaná
- 4-6 kardamomových lusků nahrubo rozdrcených
- 400 ml kokosového mléka
- mořská sůl
- šťáva ze 2 limet a hrst nasekaných čerstvých lístků máty
Rajčata nařízněte ze strany stopky do kříže a ponořte na chvíli do horké vody, poté je lehce oloupejte a rozkrájejte na kousky.
Lososové steaky dejte do ohnivzdorné mísy s poklopem. Okolo ryby nasypte zázvor, česnek, rajčata, chilli papričky a žlutou papriku, mezi kousky lososa umístěte kousky kardamomových lusků. V misce smíchejte kokosové mléko, mořskou sůl a šťávu z limety. Touto omáčkou polijte lososa a ohnivzdornou mísu přikryjte poklopem. Pečte v předehřáté troubě na 150 stupňů Celsia 40-50 minut, dokud se ryba neupeče.
Před podáváním posypte porce mátovými lístky.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.