Okoun s pikantní rýží
22.11.2005 - Redakce Babinet
- 200 g dlouhozrnné rýže
- 600 g okouna
- 2 vejce
- med
- ocet
- sůl
- bílý pepř
- 5 lžic strouhanky
- 3 lžíce oleje
- 1 středně velký pórek
- 2 středně velké červené papriky
- 1/8 l zeleninového vývaru
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce ovocného octa
- 2 lžíce kečupu
- 1 lžíce tekutého medu
- kayenský pepř
- plátky citronu
Rýži vsypeme do vařící osolené vody a necháme při mérné teplotě asi 20 minut vařit. Rybu opláchneme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou a nakrájíme asi na 2 cm proužky. Rozšleháme vejce a okořeníme jej solí a pepřem. Proužky okouna nejprve obalíme ve vejci a potom ve strouhance. Smažíme na rozehřátém oleji po každé straně asi 2 minuty. Pórek oepreme a nakrájíme na jemná kolečka. Hotové kousky osmaženého okouna vyjmeme z pánve a uložíme na teplém místě. Pórek s paprikou krátce na tuku osmahneme. Zalijeme vývarem, do kterého jsme přidali sójovou omáčku, ocet, kečup a med. Vše necháme asi 5 minut vařit. Uvařenou rýži smícháme se zeleninou a prohřejeme. Pikantně okořeníme soli a kayenským pepřem. Zeleninovou rýži servírujeme s okounem na jednom talíři. Ozdobíme plátky citronu.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.