450 g těstovin fettuccine, 275 g jader vlašských ořechů, 115 g vypeckovaných černých oliv, 2 krajíčky celozrnného toastového chleba zbaveného kůrky, 3 dl mléka, 2 rozetřené stroužky česneku, 60 g strouhaného parmezánu (použít můžete i strouhaný Grana Padano), 8 lžic panenského olivového oleje, 1,5 dl plnotučné smetany ke šlehání, sůl a pepř, petrželka na ozdobení
Toastový chléb vložte do mělké misky, přelijte mlékem a nechte, dokud se mléko nevsákne. Ořechy rozprostřete na pekáč a pečte v předehřáté troubě na 190 stupňů Celsia asi 5 minut, dokud nezezlátnou. Pak nechejte vychládnout. Mlékem nasáklý chléb, ořechy, česnek, olivy, parmezán a 6 polévkových lžic olivového oleje dejte do mixéru a zpracujte na pastu. Podle chuti osolte a opepřete a vmíchejte smetanu. Ve velkém hrnci přiveďte k varu mírně osolenou vodu. Přidejte těstoviny a vařte dle návodu na obalu tak, aby těstoviny byly "al dente". Hotové nechejte okapat a vmíchejte do nich zbylý olivový olej. Fettuccine rozdělte na jednotlivé talíře a zalijte omáčkou. Posypte čerstvou petrželkou a podávejte.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.