Fenyklový nákyp se sýrovou kůrkou
8.6.2006 - Redakce Babinet
- 800 g fenyklu
- 1 střední cibule
- 4 lžíce olivového oleje
- sušený fenykl (jádra)
- koriandrová semínka
- mořská sůl
- černý pepř
- 1 malá konzerva loupaných rajčat
- 1/2 šálku smetany
- 2 snítky kadeřavé petržele
- 3 lžíce citronové šťávy
- 100 g strouhané brynzy
- 4 lžíce strouhanky (nejlépe z celozrnných housek)
Fenykl očistíme, omyjeme a nakrájíme na proužky. Nať si necháme na oblohu. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a necháme osmahnout na rozpáleném olivovém oleji spolu s fenyklem. Ochutíme drcenými jádry fenyklu a koriandru, solí a pepřem. Přidáme rajčata i se šťávou a necháme asi 15 minut vařit. Přidáme smetanu, nasekanou petrželku a citronovou šťávu.
Promícháme a vše vložíme do vymazané zapékací formy. Strouhanou brynzu smícháme se strouhankou a nasekanou fenyklovou natí a fenykl touto směsí posypeme.
Zapékáme v předehřáté troubě asi 20 minut při 220 stupních Celsia.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.