1 porce obsahuje 33 g sacharidů, 11 g tuků a 25 g bílkovin
- rajčata 150 g - 150 kJ
- listový špenát 150 g - 210 kJ
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek
- olej 3 g - 120 kJ
- vejce 1/2 ks - 170 kJ
- bílek 1 ks - 60 kJ
- sýr parmezán 10 g - 150 kJ
- strouhaný sýr 20 % t. v suš. 15 g - 150 kJ
- brambory 120 g - 400 kJ
Rajčata omyjeme, seřízneme vršky a vyndáme dužinu. Špenát blanšírujeme ve slané vodě, ochutíme muškátovým oříškem a pepřem a smícháme s olejem. Vnitřek rajčat osolíme a opepříme. Naplníme špenátem, vařenými vejci a strouhaným sýrem. Ušleháme tuhý sníh z bílků s troškou soli a vmícháme parmezán. Hmotu naneseme na okraj rajčat a zapékáme asi 10 minut při 200 stupních C. Jako přílohu podáváme brambory. B 31 %, T 29 %, S 40 % Zdroj: kniha Hubneme s rozumem v praxi, www.stob.cz
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.