Suflé z camembertu a carpaccio z červené řepy
2.4.2006 - Redakce Babinet
- 750 g čerstvé červené řepy
- 2 lžíce bílého vína
- 3 lžíce octa z bílého vína
- sůl
- pepř
- koriandr
- čerstvě strouhaný muškátový oříšek
- 40 g másla
- 40 g mouky
- 8 snítek kerblíku
- 1/4 l mléka
- 120 g camembertu
- 4 vejce
- máslo na vymazání formiček
- 3 lžíce strouhanky na vysypání formiček
Červenou řepu s několika kapkami vody těsně zabalíme do alobalu. Pečeme v troubě asi 1,5 hodiny při 200 stupních Celsia. Necháme vychladnout, sloupneme a hlízy nakrájíme na tenké plátky. Z bílého vína, vinného octa, drceného koriandru, soli a pepře připravíme marinádu, kterou nalijeme na červenou řepu. Tu pak spolu s lístky kerblíku rozložíme na velké talíře.
Rozpustíme máslo a zpěníme v něm mouku. Pomalu přiléváme mléko, metlou vymícháme dohladka a necháme přejít varem. Osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek. Přidáme rozkrájený camembert a za stálého míchání jej necháme rozpustit. Pomalu přimícháme žloutky, z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně je zamícháme do směsi. 4 formičky na suflé vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Formičky naplníme do 2/3 sýrovým krémem a pečeme asi 15 minut v předehřáté troubě při 225 stupních Celsia. Servírujeme na talíř k červené řepě a ihned podáváme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.